Hoeksestraat 15, Someren

Een sfeervolle woonboerderij met karakteristieke details. Achtertuin op het zuiden. In 2014 voorzien van een compleet nieuw dak. Verder staat op het perceel een ruime garage/berging met aangrenzende schuur en een zeer ruime loods.
Wil je wonen combineren met werken? Of wil je mantelzorg bieden waarbij ieder zijn eigen plek heeft? Dan biedt deze woonboerderij zeker kansen! Het object ligt in het buitengebied van de kernen Someren-Dorp en Someren-Eind aan een rustige straat. Met de auto bent u binnen 10 minuten op de A67 (afrit 35 – Lierop), binnen 15 minuten op de A2 (afrit 34 – Valkenswaard/Leende) en binnen 2 minuten op de Kanaaldijk N266 (’t Vaartje – Helmond/Nederweert).

De woonboerderij dateert oorspronkelijk uit 1979 en heeft nog een indeling met een voor- en achterhuis. In 2014 is het dak compleet vernieuwd en voorzien van nieuwe stalen spanten, isolerende dakplaten (Isobouw) en gebakken dakpannen. Er liggen 3 velux dakramen aan de achterzijde welke zijn voorzien van screens. Zowel de begane grond als eerste verdieping zijn uitgevoerd in beton. De woonboerderij is opgetrokken met baksteen (spouw) in kruisverband. Naast het dak is ook het woongedeelte compleet vernieuwd in 2014. De vloer is volledig voorzien van vloerverwarming en ook een compleet vernieuwde elektrische installatie. Deze installatie is, samen met de radiatoren uit het overige gedeelte, aangesloten op de cv-combi-ketel (bouwjaar 2002 merk Nefit).

De nieuwbouw heeft niet afgedaan aan de karakteristieke onderdelen die bij een traditionele woonboerderij horen. Het gewelfde plafond is een prachtig detail in deze boerderij en zorgt voor een goede akoestiek. De trap, trapleuning en leuning van de vide in de hal zijn nog uit het oorspronkelijke bouwjaar.

Indeling
Via de voordeur komt u binnen in de ruime hal met vide. Deze hal biedt toegang tot het kantoor/slaapkamer 1, woon-/slaapkamer 2, keuken/slaapkamer 3, en een badkamer voorzien van ligbad, toilet en wastafel. Via de gang komt u voorbij slaapkamer 4 en aan het einde van de gang komt u in het vernieuwde woongedeelte.

Woongedeelte
In het compleet vernieuwde woongedeelte ligt vloerverwarming onder de grote antraciet gebakken vloertegels. Via de achterdeur komt u binnen in de bijkeuken. Vanuit hier kunt u naar de douche, toilet en keuken/woonkamer. Alles is strak gestukadoord. Enkele wanden zijn, uit praktisch oogpunt, voorzien van tegelwerk.

Bijkeuken/entree
Deze is strak gestuukt. Naast de achterdeur bevindt zich een uitstort gootsteen met een betegelde achterwand. Tussen de achterdeur en de douche is door een interieurbouwer een keukenblok geplaatst met 3 lades (70 cm breed) voor schoonmaakmiddel etc en een kastje met deur met een boiler. Er is veel ruimte voor een kapstokwand.

Douche
Het douchegedeelte is tot het strak gestuukt plafond betegeld. In de ruimte staat een wasmachine en droger op hoogte (hoogte geïntegreerd plateau 50 cm).

Toilet
Deze is 120 hoog betegeld. Er is een hangtoilet en een fontein.

Keuken/Woonkamer
Een prachtig gewelfd plafond wanneer je deze ruimte betreed. De ruime houten keuken met 8 diepe laden en 4 normale laden (foplade onder inductie). Alle laden zijn 90 cm breed en hebben een rvs greep. Diverse inbouwapparatuur; Bora inductiekookplaat met 4 pitten met ingebouwde afzuiging , Miele vaatwasser met besteklade, rvs kraan en spoelbak, AEG combi magnetron/oven/grill en een AEG koelast. Het werkblad is van zwart graniet. Ook de achterzijde is hiermee afgewerkt en voorzien van zwarte stopcontacten. Door de 2 ramen heeft u tijdens het bereiden van elke maaltijd een schitterend uitzicht over de op het zuiden liggende achtertuin.

In de ruimte staat 1 muur die de keuken tussen het tv gedeelte scheidt. In deze muur is een prachtige zwevende Dru tunnelgashaard geplaatst zodat u zowel in de keuken als zitkamer kunt genieten van het sfeervolle vuur alsook de warmte.

Vanuit het TV gedeelte is er naast de tunnelgashaard ook het prachtige uitzicht de achtertuin in. De openslaande tuindeuren geven u nog meer het buitengevoel. Verder zijn in deze ruimte 4 authentieke stalraampjes. Er is ruimte voor een grote eettafel (10 persoons) en een lees-/lounge-/studeerhoek.

Kantoor/Slaapkamer 1
Deze grenst aan de voorzijde en aan de linker zijgevel van de woonboerderij en wordt momenteel als kantoor gebruikt. Afmeting hiervan zijn 397 x 337 cm. De plafonds zijn van strak stucwerk en wanden zijn van boeren stucwerk voorzien.

Woon-/Slaapkamer 2
Deze is deels aan de linker zijgevel en achterzijde van de woonboerderij. Ook deze slaapkamer is zeer ruim van afmeting 467×314 cm. De plafonds zijn van strak stucwerk, wanden zijn van boeren stucwerk voorzien.

Keuken/Slaapkamer 3
Deze is aan de achterzijde van de woonboerderij. Deze ruimte is als keuken gebruikt. plafonds zijn van strak stucwerk, wanden zijn van grof stucwerk voorzien.

Slaapkamer 4
Deze ligt aan de voorzijde van de woonboerderij en is ruim bemeten, 591x 476 cm. De wanden zijn voorzien van stucwerk. Ook hier ziet u het gewelfde plafond terug. Deze slaapkamer geeft voldoende daglicht. Een reële optie om deze kamer te voorzien van een walk-in-closet.

Badkamer
Deze is voorzien van ligbad, toilet en wastafel. De wanden en vloeren zijn geheel betegeld. Plafond is strak stucwerk.

Eerste verdieping
Vanuit de hal via een vaste trap is de eerste verdieping bereikbaar. Momenteel bestaat de verdieping uit 1 ruimte aan de linkerzijde met 2 raampjes, de vide voorzien van een velux dakraam met screen en 1 zeer grote ruimte aan de rechterzijde voorzien van 2 velux dakramen met screen. De bovenverdieping is vrij in te delen met bijvoorbeeld 3 slaapkamers en een badkamer of kantoor-/praktijkruimtes.

Garage/berging/schuur
Uitgevoerd in spouw en aan buitenzijde beslagen met duurzame planken in een potdeksel verband. Het dak is bedekt met riet, de vloer van beton en een houten zolder. Er zijn 2x 2 openslaande garagedeuren en 1 loopdeur. De garage bestaat uit 2 delen. Het voorste deel beslaat 2 parkeerplekken. Het vloeroppervlakte bedraagt ca. 80 m² in totaal.

Loods
Uiterst rechts in de hoek staat een loods van ca. 2300 x 1000 cm. Deze is opgetrokken met legio blokken en het dak is uitgevoerd met sandwichpanelen. De vloer is van stelconplaten en de loods is voorzien van een sectionale garagedeur met loopdeur.

Tuin
De achtertuin, met een grote notenboom, ligt op het zuiden. Rondom de woonboerderij ligt een gebakken klinker wat een statige uitstraling geeft. Aan de voorzijde staat, voor het woonhuis, een beukenhaag. Via een automatische poort kan men bij de loods komen.

Grond
Het gehele perceel heeft een oppervlakte van ca 3.460 m².

Kenmerken:
– 2014 dak geheel vervangen en voorzien van stalen spanten, isolatie, gebakken dakpannen en 3 velux dakramen;
– 2014 woongedeelte gemoderniseerd en geoptimaliseerd;
– Gedeelte nog naar eigen inzicht in te richten. Wilt u een reële kostenraming dan kan Vastgoed Totaal u hier ook in begeleiden. Desnoods kunnen wij ook voor u de uitvoering hiervan verzorgen;
– Prachtige ligging in rustige straat;
– Ruimte voor kantoor of mantelzorg;
– Ideaal voor ondernemer.

Locatie
– Op een kleine 200 meter een luxe warme bakker.
– Someren-Dorp (ca. 4 kilometer) kent een goed voorzieningenniveau met onder meer dagwinkels, basisscholen, voortgezet onderwijs, cafés en restaurants en een zwembad.
Met de auto:
– 10 minuten op de A67 (afrit 35 – Lierop)
– 15 minuten op de A2 (afrit 34 – Valkenswaard/Leende)
– 2 minuten op de Kanaaldijk N266 (’t Vaartje – Helmond/Nederweert).

Ondanks dat deze brochure en teksten met zorg zijn samengesteld kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Maten, inhoud e.d. dient u te lezen als circa.

Locatie

Hoeksestraat 15, Someren

Download brochure

Waarom Vastgoed Totaal

1

Reëel inzicht

Direct een reëel inzicht van
eventuele (ver)bouwkosten bij
een woningbezichtiging
2

Deskundig advies

Ontvang al in uw oriëntatiefase
deskundig en waardevol advies.
3

Papierwerk vlot geregeld

Al uw papierwerk en
vergunningen goed en vlot
geregeld.
4

Inzicht bouwkosten

Krijg snel inzicht in u de te
verwachte totale bouwkosten.
5

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt die alles
voor uw bouw/verbouwing
regelt.