Medevoort 9, Helmond

Authentieke woonboerderij aan de rand van Brandevoort

Introductie
Aan de rand van de charmante wijk Brandevoort in Helmond vindt u een uniek woonobject: een authentieke woonboerderij gelegen aan Medevoort 9. Deze prachtige woning, met een woonoppervlakte van maar liefst circa 255 vierkante meter, biedt een zee aan ruimte en comfort, zowel binnen als buiten. Op een sfeervol en royaal perceel van 5.068 vierkante meter treft u hier onder andere een zwembad, een eigen grachtje, veel groen en bomen. Dit zorgt ervoor dat u zich elke dag in uw eigen groene oase waant. De boerderij is ideaal voor stellen en gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een vredige en landelijke omgeving met behoud van alle voordelen van de nabijheid van het centrum.

BEZICHTIGEN?
Wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging? Dan ontvangen wij uw aanvraag graag via ‘plan een bezichtiging’ op de Funda site.
Wij nemen dan telefonisch contact met u op.

Bijzonderheden
* Geschiedenis: Authentieke boerderij met rijke historie
* Eigendom: Goed onderhouden, naar eigen smaak te moderniseren of direct te betrekken
* Tuin: Perceel van 5.068 m² met veel groen, bomen en een zwembad
* Extra ruimte: Royale schuur van circa 112 m², te gebruiken als garage of opslagruimte
* Interieur: Talloze authentieke details zoals boerenplavuizen, schoonmetselwerk en glas-in-lood ramen
* Indelingsmogelijkheden: Veel ruimte op de begane grond voor eigen invulling
* Badkamers: Twee volledig betegelde badkamers
* Slaapkamers: Drie royale slaapkamers, waarvan één met inloopkast

Geschiedenis
Stap terug in de tijd met deze unieke woonboerderij, gelegen in het pittoreske gehucht Medevoort, dat al eeuwenlang een bijzondere plaats inneemt in de regio. Medevoort, vroeger bekend als Merevoort, was in de 18e eeuw een charmant dorpje met slechts zes huizen, waaronder de beroemde herberg en brouwerij “De Kroon”.

Deze woonboerderij, doordrenkt van historie, heeft door de eeuwen heen vele transformaties ondergaan, met een rijke geschiedenis die nog steeds voelbaar is in elke steen. Het pand heeft talloze voorgangers gehad, maar is nu klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn verhaal.

Indeling

Begane grond
Bij binnenkomst via de centrale hal wordt u direct verwelkomd door de authentieke sfeer van de boerderij. De royale entree, voorzien van boerenplavuizen en schoonmetselwerk, geeft meteen een warm gevoel. De fraaie houten trap en glas-in-loodramen benadrukken de traditionele stijl van de woning.

Vanuit de hal komt u in de knusse woonkamer, waar de boerenplavuizen doorlopen en zorgen voor een eenheid in het interieur. Meerdere ramen zorgen voor veel lichtinval, terwijl het wit geschilderde schoonmetselwerk en plafond met witte houten balken een rustiek karakter geven aan de ruimte. De houtkachel maakt het geheel af en zorgt voor extra gezelligheid tijdens de koudere maanden.

De landelijke keuken, eveneens voorzien van boerenplavuizen, biedt een prachtige combinatie van stijl en functionaliteit. Een groot raam geeft uitzicht op de groene tuin, en de keuken is uitgerust met een dubbele wasbak, vaatwasser, inductiekookplaat en koelkast, alles in harmonie met de authentieke uitstraling van het huis.

De begane grond bevat ook een royale badkamer met een inloopdouche en wastafel. Aansluitingen voor witgoed zijn hier ook aanwezig. Daarnaast is er nog een tweede entree vanuit de tuin, twee extra opbergruimtes, een werkkamer, een grote hobbyruimte en twee toiletten aanwezig.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping vindt u een ruim opgezette badkamer, volledig betegeld en keurig onderhouden, met een ligbad, wastafel, toilet en bidet. Deze verdieping beschikt over drie royale slaapkamers. Een van de slaapkamers heeft een inloopkast en vloerbedekking, terwijl een andere slaapkamer is voorzien van ingebouwde muurkasten. De overige slaapkamers hebben een laminaatvloer, wat zorgt voor een warme uitstraling.

Tuin
De tuin van deze woonboerderij is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Met een uitgestrekt perceel van maar liefst 5068 m² biedt de tuin volop ruimte en rust. Een zee van groen omringt de woning, met talloze volgroeide bomen die voor een serene en besloten sfeer zorgen.

Wandel door je eigen stukje natuur, geniet van het kabbelende water van een charmant grachtje, of neem een verfrissende duik in het zwembad. Deze tuin biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannende vakantie in je eigen achtertuin. Hier ervaar je elke dag het gevoel van buitenleven, ver weg van de drukte van alledag.

Buitenruimtes
De buitenruimtes van deze woning zijn even indrukwekkend als het interieur. De aanpandige schuur met vliering biedt tal van gebruiksmogelijkheden, van garage tot extra opslagruimte. Daarnaast zijn er een carport en een overkapping, evenals een externe berging die ideaal is voor het opslaan van tuingereedschap.

Omgeving
De woonboerderij is gelegen in het pittoreske Brandevoort, bekend om zijn traditionele architectuur en gezellige sfeer. Op korte afstand vindt u diverse winkels, wat het doen van dagelijkse boodschappen gemakkelijk maakt. Voor gezinnen zijn er meerdere scholen in de nabije omgeving. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd, met een treinstation in de buurt.

De demografische samenstelling van Brandevoort kenmerkt zich door een diverse mix van gezinnen, jonge stellen en oudere inwoners, wat zorgt voor een levendige en veelzijdige gemeenschap. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden in de buurt, zoals parken, sportfaciliteiten en culturele evenementen, waardoor er altijd iets te doen is voor jong en oud.

Bereikbaarheid
Medevoort 9 is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De woning ligt dicht bij de snelwegen A67 en A270, wat volop mogelijkheden biedt voor snel vervoer naar steden zoals Eindhoven en Tilburg. Het treinstation Brandevoort biedt daarnaast frequente verbindingen naar omliggende steden, en binnen enkele minuten fietsen bereikt u het dynamische hart van Helmond.

Bent u op zoek naar een woning die rust, ruimte en karakter biedt? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een bezichtiging van deze unieke woonboerderij.

AANVULLENDE BIJZONDERHEDEN
– Verkopers verlangen een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.
– Wilt u weten wat de verkoopmogelijkheden van uw eigen woning zijn? Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend verkoopadvies.
– Partijen zijn pas gebonden als er een schriftelijke koopovereenkomst is getekend.
– De plattegronden dienen er uitsluitend voor om u een indruk te geven van de indeling.
– Ons kantoor besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens. Onjuistheden en onvolledigheden kunnen echter voorkomen.
Aan de door ons gepresenteerde gegevens waaronder de teksten en plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.
Twijfelt u aan de juistheid van de gegevens, vraag dan hoe deze zijn verkregen of kom nog een keer kijken. Probeer te allen tijde alle voor u relevante informatie vooraf te verkrijgen.

Locatie

Waarom Vastgoed Totaal

1

Reëel inzicht

Direct een reëel inzicht van
eventuele (ver)bouwkosten bij
een woningbezichtiging
2

Deskundig advies

Ontvang al in uw oriëntatiefase
deskundig en waardevol advies.
3

Papierwerk vlot geregeld

Al uw papierwerk en
vergunningen goed en vlot
geregeld.
4

Inzicht bouwkosten

Krijg snel inzicht in u de te
verwachte totale bouwkosten.
5

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt die alles
voor uw bouw/verbouwing
regelt.